Raw food

De ce m-a atras raw food ?
Pentru ca promite o stare de bine, te simti plin de energie si vitalitate, uiti de gandurile mai putin pozitive si redescoperi frumusetea vietii. Pentru ca promite sa ramai tanar si sanatos. Cel putin asa spun toti "rawist-ii".

De unde a inceput ?
Primul meu contact cu "raw food" a fost prin 1995-1996 cand tata primise cartea lui Ernst Gunter - "Hrana Vie". Preocupata de o viata sanatoasa, de cand am inteles ca depinde foarte mult si de noi sa nu ne imbolnavim, am rasfoit-o cu interes, am citit cateva capitole, dar a ramas asa, la nivel oarecum pasiv, adica nu aprofundasem informatiile si totusi, mancam destule fructe si legume crude, avand gradina proprie. Ce mai incepusem sa fac era sa inlocuiesc mancarea de la cina cu diferite combinatii de salate ( inclusiv de papadie ), dar mancarea gatita ramanea pe primul loc (eram in Ardeal si oricum eram privita ciudat cu combinatiile mele de salate).
In aceeasi perioada citeam si Formula AS care prezenta tot felul de remedii naturale si vindecari miraculoase prin intermediul plantelor.
Apoi, prin 2000 intr-o calatorie cu trenul am cunoscut o doamna care parea foarte vivace pentru varsta ei, se misca ca un om de 20 ani ( mi-a marturisit ca avea peste 60 ani ) si care m-a impresionat prin mobilitate si felul sau de a fi. Mi-a marturisit ca se hranea de mai bine de 2 ani cu hrana negatita, chiar imi spusese cateva retete, pe care le stia de la fiica ei din SUA ( raw food e de mai mult timp cunoscut si aplicat acolo ). Mi-a dat numarul de telefon ca sa o contactez sa-mi dea carti si retete, dar se pare ca l-am notat gresit, ca n-am reusit sa o mai gasesc. Dar samanta "hranei vii" fusese plantata...

Si anii au trecut, am ajuns in vara lui 2010...cand am reinceput sa ma intereseaz de "raw food" sau "hrana cruda", "hrana vie", "mancare fara foc", "mancare negatita", de data asta in mod activ...totul a plecat de la momentul cand am descoperit blogul Andreei Lazarescu, apoi lucrurile s-au legat...am vizitat al ei chic magazin aflat la inceput de drum pe atunci "La vie en raw.z", apoi am vorbit cu unul dintre cei mai buni nutritionisti despre acest subiect - Dr. Anda Avramescu, apoi am mers la o degustare raw la Cornelia Marin, apoi am citit, am descoperit in timp multe alte bloguri ( Ina Todoran, Ligia Pop si cate si mai cate, multe din SUA, UK ) m-am interesat si am cules informatii multe si variate. Deci, la nivel teoretic e totul pregatit, urmeaza sa aplic. Aceasta sectiune din blog ma va insoti in calatoria interesanta pe care abia astept sa o incep.

De multi ani alimentatia mea include raw food (hrana cruda) in proportie de 40-50 %, cu perioade de max 2 luni in care am fost vegetariana sau vegana, dar acum vreau sa trec la nivelul urmator, 75-80% raw vegan food.

Postari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...