duminică, 30 octombrie 2011

Pasta de avocado cu mustar si marar

Categoria: Aperitive raw food
Ingrediente crude: avocado, lamaie, mustar, ulei extravirgin de masline, rozmarin uscat, piper, marar
                              proaspat, patrunjel proaspat

Dificultate: usor
Preparare: 5-10 min
Ustensile: robot de bucatarie sau mixer ( daca vrei o pasta fina ). Daca nu te poti descurca cu furculita
Alte ustensile: bol, cutit, lingura, furculita

Calorii / portie:  290 kcal

Reteta
Cantitati pentru 1 portie
1 avocado
1/2 lamaie
1/2 - 1 lingurita mustar Dijon ( cantitatea poate varia dupa gust )
piper proaspat macinat
rozmarin uscat ( dupa gust )
1 lingura ulei de masline extravirgin
o mana de marar si patrunjel proaspat, tocate marunt



Util
  • Cand cumperi avocado, trebuie sa fie verde, fara pete negre, coaja intacta. De cele mai multe ori eu iau avocado tare, pe care il consum dupa cateva zile, timp in care fie il las in frigider, fie il invelesc in hartie si il las la temperatura camerei. Iti poti da seama cand e gata de consumat, daca e mai moale, adica prin presarea coajei cu degetele raman urmele in coaja. De asemenea, un alt test e ca poate fi curatat ca o banana.
  • Avocado are sambure la mijloc. Daca nu stii cum sa tai un avocado urmareste video-ul de mai jos.
    Eu folosesc 2 metode:  
  1. il tai in jumatate, scot samburele si apoi scot miezul cu o lingura.
  2. il decojesc ca o banana, dupa care il tai in jumatate si ii scot samburele


Nota
Imediat dupa curatare avocado se stropeste cu zeama de lamaie pentru ca se oxideaza foarte usor.

Preparare

  1. Avocado curatat se pune in robotul de bucatarie cu lama S, se pune zeama de la 1/2 de lamaie, se adauga ulei de masline, mustarul si se mixeaza. Daca bolul e prea mare, se foloseste mixerul.
  2. Se adauga piperul, mararul si patrunjelul, rozmarinul uscat.
  3. Pentru servire eu l-am mutat in coaja de avocado si am facut barcuta de avocado :).

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...