marți, 25 octombrie 2011

Bulgari RAW "Nucicocossima"



Categoria: Desert raw food 
Ingrediente crude: migdale, caju, curmale, ulei de cocos, fulgi de cocos, sare

Dificultate: medie
Preparare: 30 - 40 min
Ustensile necesare: robot bucatarie ( bol lama S )
Ustensile ajutatoare: cantar bucatarie, boluri, cutie pentru frigider, farfurie plata
Timp de pregatire a ingredientelor: 6 - 12 h

Calorii / 1 bulgare raw: 83 kcal
Nota: 
Desi sunt foarte deliciosi nu se pot consuma mai mult de 3 bulgari, pentru ca sunt foarte satiosi.

Reteta

Cantitati pentru 50 buc.
200 g migdale crude
100 g caju crud
300 g curmale uscate
200 g fulgi de cocos pt. compozitie
100 g fulgi de cocos pentru decorare ( tavalire bile prin cocos )
2 linguri ulei de cocos organic
2 g sare (un varf de cutit)

Util
- migdalele se pun la hidratat pt. min 6 ore ( eu le-am lasat de seara pana dimineata )
- caju-ul se pune la hidratat pt. min 2 ore
- curmalele se hidrateaza pentru min 30 min.

Migdalele crude, caju-ul crud, curmalele uscate si fulgii de cocos au fost cumparate din Selgros, dar se pot achizitiona si din supermarket, magazine naturiste, magazine raw food, magazine online.


Uleiul de cocos organic l-am cumparat de la Pukka Food, la un targ, dar se poate gasi la orice magazin cu produse naturale, bio sau online la magazine naturiste. O simpla cautare pe google dupa "ulei cocos organic" este suficienta ca sa gasiti de unde sa cumparati.

Preparare
  1. Migdalele se pun la hidratat cu o seara inainte: se pun migdalele crude intr-un bol, se toarna apa plata cat sa le acopere. A doua zi se arunca apa, se limpezesc bine intr-un jet puternic de apa. Caju se inmoaie ( hidrateaza ) pentru min 2 ore. Eu l-am lasat tot peste noapte. Migdalele se inmoaie pentru min 30 min., dar eu le-am lasat peste noapte. Apa de pe migdale nu se arunca, ci se poate bea.
  2. Se curata migdalele de coaja ( cca 20 min ).
  3. Se scot samburii din curmale ( cca. 5 - 7 min ).
   
    4.  Se pun migdalele decojite, caju, curmalele si sarea in robotul de bucatarie in bolul cu lama S.    
         Se mixeaza pana se maruntesc ingredinetele si se obtine o pasta lipicioasa. Daca e cazul ne  
         ajutam cu o paleta de lemn pentru dezlipirea compozitiei de pe peretii vasului si continuam.
         Mixam in mod repetat, cu pauze, pentru a nu incalzi compozitia, max 1-2 minute, dupa care 
         oprim, curatam peretii si reluam operatiunea.   
    5.  Se adauga uleiul de cocos si fulgii de cocos in compozitie. Se mixeaza. Compozitia obtinuta  
         are o consistenta lipicioasa si adera la peretii bolului robotului. Trebuie sa arate ca in figura de 
         jos.
      

    6.  Se scoate compozitia intr-un bol.
    7.  Pregatim pe o farfurie plata fulgii de cocos pentru decorare.
    8.  Cu mainile umezite luam o cantitate din compozitie si incepem sa facem bulgari. Pentru  
         ajutor putem sa ne punem alaturi un bol cu apa in care sa ne umezim mainile la nevoie.
    9.  Rostogolim bilele prin nuca de cocos si le asezam pe o farfurie sau in cutia pe care o vom pune
         in frigider cca. 1.30 - 2 ore.
  10.  Se pastreaza la frigider ( uleiul de cocos la temperatura camerei e lichid si astfel bulgarii se pot
         inmuia ).

Pofta buna!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...