duminică, 19 februarie 2012

A treia zi din Regimul Oshawa nr. 7

Azi e a treia zi de cand am inceput Regimul Oshawa nr. 7...si mi-e frig, parca am frisoane. Probabil ca e unul dintre efectele de detoxifiere.  E a treia oara cand il tin si imi doresc ca la final sa ma simt la fel de bine ca atunci cand l-am mai urmat, sa pot renunta la alimentele nesanatoase ( data trecuta dupa ce l-am terminat simteam imediat daca un produs era realizat cu ceva artificial ), sa pot gandi mai limpede, sa ma pot concentra mai bine, sa am pielea mai curata, sa ma simt mai bine. Dupa vacanta de iarna cand regula a fost "fara reguli" n-am mai reusit sa respect principiile mele de alimentatie sanatoasa si am decis ca e momentul unui proces de purificare si detoxificare, asadar am inceput Oshawa. Nu e usor, dar iti da satisfactii daca ajungi la final.

Ce presupune Regimul Oshawa nr. 7 ?
10 zile consecutive se mananca doar 4 cereale integrale: GRAU, OREZ, MEI, HRISCA.
Acestea se consuma doar cu apa si sare in diferite combinatii: fierte, coapte, inmuiate, prajite (fara ulei).
Se poate manca oricat si in orice combinatie. Apa e bine sa fie plata sau de izvor.
In cazuri exceptionale ( vindecari ): ceai de busuioc sau ceai negru.

Se poate face o singura cura sau se poate repeta cu pauze de 3-5 zile, in care este indicat sa se consume fructe si legume yang. O lista cu alimente yin-yang se gaseste aici .


Cum actioneaza ?
Regimul Oshawa nr. 7 urmareste echilibrarea fiintei din punct de vedere energetic YIN-YANG. Cerealele care se consuma sunt yang, contribuind prin consumarea lor la eliminarea majoritatii bolilor produse de excesul de energie yin, se spune ca inclusiv cancerul ( daca regimul se repeta ).

Cine poate sa-l tina ?
1. Oricine are putina vointa.
2. Orice om sanatos e bine sa faca 2 cure Oshawa pe an pentru purificarea organismului.
3. Orice om care sufera de o afectiune aparuta pe fondul excesului yin din organism.

Efecte
1. o reimprospatare si o purificarea generala a organismului
2. limpezirea mintii si o claritate a gandirii
3. metabolism imbunatatit
4. secretiile hormonale sunt reglate
5. tenul devine curat si luminos
6. ochii sunt stralucitori
7. o inexplicabila forta si pofta de viata
8. scadere in greutate, desi nu acesta e scopul urmarit.

Se pot intalni si efecte secundare in timpul celor 10 zile, din cauza detoxificarii ( dureri de cap, frisoane, etc ), dar acestea sunt temporare.

De unde cumpar cerealele ?
Eu prefer sa tin acest regim cu cereale integrale si bio, daca e posibil, asa ca le cumpar de la Naturalia, Leacul, Plafar. Se pot cumpara si online sau de la orice magazin cu produse naturiste / bio.

Retete
Eu mananc asa:
- orezul si meiul fierte cu apa si sare, la 1 cana de cereale pun 2 1/2  cani de apa si sare dupa gust
- painici sau saratele din faina de grau integrala ( faina + apa + sare )
- grau si hrisca coapte in tigaie pe aragaz, cu sare. Graul se spala inainte, dar hrisca nu.

Alte retete preluate de aici, aici si aici:

1. Grau, hrişcă sau mei copt
Se spală foarte bine grâul şi se pune în tigaie cu sare, în strat subţire, atât cât să o acopere. Se pune pe foc puternic şi se amestecă în continuu cu o lingură de lemn. Este foarte important ca focul să fie puternic, pentru ca bobul să devină crocant şi nu tare. Se coace până când boabele de grâu plesnesc toate şi îşi schimbă uşor culoarea. Se verifică dacă grâul a devenit crocant şi uşor de mestecat. Trebuie să aveţi grijă să îl luaţi de pe foc înainte de a se arde, deoarece începe foarte rapid să se închidă la culoare după ce s-a evaporat apa din boabele de grâu.
Pentru hrişcă sau mei se procedează analog, cu precizarea că acestea trebuiesc coapte fără a fi fost umezite în prealabil. În schimb, se adaugă sarea umezită pentru ca aceasta să adere la boabele de hrişcă sau mei.

2. Turtiţe din grâu
Se macină fin grâul (cu ajutorul unei râşniţe mecanice sau electrice), până devine făină. Se face o cocă din apă, sare şi făină de grâu complet, care trebuie să fie elastică, nici prea moale, nici prea tare. Se lasă cca. 2 ore să stea, până ce glutenul din făină face priză, după care se fac turtiţe care se coc fie în tigaie, fără ulei, la foc mic, fie în cuptor (care a fost încins din timp), iar tava în care se pun turtiţele sau covrigeii trebuie să fie şi ea fierbinte.
Dacă se coc în tigaie, se recomandă ca turtiţele să fie cât mai subţiri. La cuptor se pot face covrigi, batoane sau orice alte forme. Se procedează analog în cazul turtiţelor din hrişcă. Se recomandă să se facă turtiţe din făină de grâu amestecată cu făină de hrişcă sau/şi cu făină de mei, făina de grâu fiind în proporţia cea mai mare.

3. Supă de orez cu găluşte de grâu
Dintr-o cantitate mică de făină de grâu integral, apă şi sare se face o cocă moale (mai moale decât cea pentru turtiţe) şi se lasă să stea 15-25 de minute.
Din aceasta se fac găluştele, de mărime cât o nucă, şi se pun în apă clocotită cu sare. Se fierb circa 10 minute, după care se adaugă orez sau făină de orez. Se mai fierbe vreo 10-15 minute, amestecând des dacă am pus făină de orez pentru a nu se lipi. În loc de orez se poate folosi şi hrişcă.

4. Supă de tăiţei de hrişcă
Se prepară din făină de hrişcă măcinată fin, sare şi apă un aluat tare, care apoi se întinde cu făcăleţul pe o masă presărată cu făină. Se rulează apoi foaia obţinută şi se taie felii subţiri. Din aceste felii, când se desfac, se obţin tăiţei care se pun într-o sită şi se scutură de făină. Se mai ţin un sfert de oră să se usuce, apoi se fierb în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute. Opţional se poate adăuga şi o mână de orez pentru a „îmbogăţi” supa.

5. Terci de grâu şi orez
Se pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, se toarnă, în ploaie, făină din grâu integral şi făină de orez, până se obţine o consistenţă de mămăligă moale. Atenţie! Şi grâul şi orezul se umflă la fiert, astfel încât va trebui să lăsaţi compoziţia mai moale şi să nu puneţi prea multă făină. Se fierbe circa 20-30 de minute, amestecând din când în când. Se poate realiza şi numai din făină de grâu sau numai din făină de orez. De asemenea, se poate realiza şi terci din făină de mei sau amestecat cu făină de grâu sau orez.

6. Terci de hrişcă
Este o mâncare foarte sănătoasă şi delicioasă, care poate fi consumată des în acest regim. Se prepară din făină de hrişcă măcinată peste care se toarnă apă clocotită şi sare. Se amestecă, obţinându-se o compoziţie moale care se lasă la umflat 15-20 de minute. Se observă apoi că făina de hrişcă a absorbit toată apa şi terciul a devenit consistent, fiind foarte gustos şi hrănitor.

7. Cremă de orez
Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de apă la patru linguri de făină astfel obţinută. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Se sărează în final după gust.

8. Placinta de grâu cu orez fiert
500g faina de grâu integrala, 200g orez, 1 lingurita de sare grunjoasa. Din faina de grâu si apa calduta se obtine un aluat. În timp ce framânti, fierbe orezul cu putina sare. Întinde coca pentru a obtine o foaie mai grosuta. Pune orezul la mijloc si ruleaza foaia ca un rulou. Pune-l într-o tava tapetata cu faina integrala si coace-l la foc iute timp de 10-20 de minute.

9. Hrişcă înmuiată
Se spală hrişca, iar peste ea se toarnă apă clocotită şi se adaugă puţină sare. Se lasă la înmuiat pînă cînd bobul de hrişcă devine moale.

10. Pîine "harică"
Această pîine este consumată de către călugări. Făina completă de grîu se amesteca cu apa, formîndu‑se o pasta moale; se lasă la înmuiat doua ore. Se fac turtiţe subţiri, care se lasă să se usuce la soare.
Se mai pot consuma şi următoarele combinaţii:
- orez fiert împreună cu făină de grâu, hrişcă sau mei coapte;
- grâu fiert împreună cu făină de orez copt;
- hrişcă fiartă împreună cu făină de grâu copt;
- hrişcă înmuiată în apă rece cu sare timp de minim 1 oră.

Alte surse folosite: aici

miercuri, 15 februarie 2012

"Reguli" pentru o viata frumoasa


Astazi am primit pe email urmatoarele "reguli" pentru o viata frumoasa...si le impartasesc cu voi :)

Sanatate
1. Bea multa apa.
2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.
3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai putin din cea care este manufacturata.
4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.
5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.
6. Joaca-te mai des.
7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2011.
8. Asaza-te, in liniste, cel putin 10 minute in fiecare zi.
9. Dormi cel putin 7 ore.
10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si, mergand, surade.


Personalitate
11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nici o idee cum poate fi viata lor.
12. Evita gandurile negative sau lucrurile pe care nu le poti controla. Investeste mai degraba energia in momentul prezent.
13. Nu face prea mult. Cunoaste-ti limitele.
14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.
15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.
16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
17. Uita problemele din trecut. Nu rememora celorlalti erorile trecutului. Asta o sa ruineze fericirea din prezent.
18. Viata este prea scurta pentru  a o risipi răzbunându-te.
19. Impaca-te cu trecutul tau ca sa nu-ti ruineze prezentul.
20. Nimeni nu are grija de fericirea ta decat tu insati.
21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac pur si simplu parte din curriculum-ul tau; ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.
22. Surade si razi cat mai des posibil.
23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta sa fii in dezacord.


Societate
24. Telefoneaza cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.
25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.
26. Iarta atat cat este posibil.
27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.
29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.
30. Serviciul tau nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Prietenii tai, DA. Pastreaza legatura.
31. Nu urî pe nimeni, chiar dacă ai motive; te încarci negativ în mod inutil.


Viata
32. Comporta-te bine !
33. Arunca tot ce nu este util; pastreaza ce este frumos sau vesel.
34. Natura vindeca totul.
35. Indiferent ca e vorba de o situatie buna sau rea, ea se va schimba…
36. Putin conteaza cum te simti; scoala-te, imbraca-te si prezinta-te.
37. Ce este mai bun urmeaza sa ti se intample.
38.    Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
39.    Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, fii fericit !

Ultimul, si nu cel mai putin important.

40. Transmite acest ghid celor pe care îi iubesti.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...